Dúfva består av tre unga killar som brinner för Gud och musik. Bandet bildades 2009 på ITM – Institutet för Tro och Musik.
Deras längtan är att ära Gud, och att människor ska få bli berörda av hans Ande genom deras musik.

Musiken är enkel och akustisk, känslosam och atmosfärisk. Som bandet själva beskriver det: ”Gudsfokuserat, uppmuntrande, mysigt, vintage. Vi är Dúfva!”

De tre unga bandmedlemmarna har överraskat många lyssnare när de har plockat upp sina instrument: tramporgel, melodica och klockspel. Eddie Stigson som är Jönköpingsbandets sångare, spelar även nylonsträngad gitarr och klockspelande Marcus Wilhelmsson (Bornold) spelar också percussion och trummor, på tramporgel, melodica och sång finns isländska västgöten David Kristinsson.

Dúfva har förmågan att fånga lyssnaren från första ackord och behålla intresset till sista ton och de engelska texterna är inget annat än rena lovsångstexter som är lätta att sjunga med i. Men mitt bland de engelska sångerna mellanlandar man i skivans enda svenska sång kallad Helig där Eddie och hans gitarr sammanfattar vad Dúfva handlar om: Ren lovsång i helt akustisk tappning.

Bli inte förvånad om du kommer att höra både tonåringar och äldre nynna på Dúfvas sånger – för musiken är modern men framförda på instrument som är upp till 100 år gamla.