“Tell me the story” – Instrumentalt album av Danne Tibell (Jerusalem, XT, Larm) släpps i december

Uppsala, 9 oktober 2020

Danne Tibell, kanske mest känd som keyboardist i legendariska rockbandet Jerusalem sedan starten, meddelar att hans instrumentala album Tell Me the Story, släpps i december. Skivan ges ut på JONO’s skivetikett Adora och distribueras av Sound Pollution. Artistnamnet för denna instrumentala serie är “Viva” och detta är andra albumet i serien.

Den 4 december släpper Danne Tibell (Jerusalem, XT, Larm) sin debutskiva – ett album med instrumentala sånger och hymner, baserade på piano, Hammond B3, kyrkorgel och synthesizers.

Tillsammans med sin långvarige bandkamrat Anders Mossberg (Jerusalem, Larm, frilansmusiker, etc), som även producerar albumet, har duon spelat in ett fridfullt ljudlandskap, som passar lika bra som harmonisk bakgrund som att lyssnas aktivt till.

Gästmusiker är gitarristerna Björn Stigsson (XT, Leviticus), Johnny Lennartsson (Johnny Lennartsson Group) och Stephen Carlson (Brotthogg, Peter Carlsohn’s The Rise, Christian Liljegren).

Vi är tacksamma för all fin feedback som vi har fått för vår instrumentala serie och är glada över att släppa ytterligare ett album i serien. säger Jonatan Samuelsson, grundare och ägare av Adora och JONO.

Viva är en serie med fokus på sångerna snarare än en viss artist. Detta innebär att medverkande musiker varierar mellan albumen.

Tell Me the Story släpps av Adora/JONO via Sound Pollution 4 december 2020.

 

Länkar:

Beställ skivan                      Adora Online
EPK                                      dannetibell.jonomusic.com
Hemsida                               adorarecords.se/artists/danne-tibell
Facebook                             facebook.com/VivaAdoraRecords
Instagram                            instagram.com/adorarecords/
YouTube                              youtube.com/user/adorarecords