Uppsala, 16 september 2022


Idag släpper Adora Records EP:n ”From Me to You” från skivdebuterande Rebecka Aavanen. En countryinspirerad EP med egenskrivna sånger och lovsånger.

Rebecka Aavanen är född i Sverige, utanför Kumla, uppvuxen som missionärsbarn på Zanzibar i Afrika, flyttade till Uppsala med familjen som ung tonåring och bodde där till 2013 då hon gifte sig med Juhani och flyttade till Åland. Där bor paret idag tillsammans med sina två barn.

Sång och musik var tidigt en stor del av Rebeckas liv. I grundskolan fick hon höra country för första gången och sedan dess har den musikgenren haft en speciell plats i hennes hjärta. I gymnasiet började hon skriva egna sånger. En av dem blev första singeln ”Walking”, som släpptes 19 augusti.

Rebecka blev mer aktiv inom lovsång när hon flyttade till Åland och att lovsjunga Gud är något som hon brinner för. Genom sin musik önskar hon förmedla vem Gud är, Hans kärlek till oss och uttrycka sin respons till den kärleken genom lovsång.

Drömmen om att vara artist, tog Rebecka tag i 2017 och har sedan dess spelat in sin musik när livet tillåtit – parallellt med familjeliv och genom pandemi. Erik Runeson, som tidigare bland annat har spelat in fler skivor i Adoras serie Gemenskap, har producerat skivan och spelar alla instrument. Skivan är mixad av Karl Pettersson och mastrad av CJ Grimmark (Narnia, Jerusalem), Lighthouse Mastering.

– En dröm som blir verklighet, det är en fantastisk känsla. Jag har haft den här drömmen sen jag var liten, den har aldrig släppt taget. Nu är min första EP ute! Så stolt, tacksam, överlycklig och awestruck över att detta faktiskt händer. säger Rebecka själv om skivan och avslutar:

Hoppas ni lyssnar, gillar dem och blir välsignade av låtarna.

”From Me to You” släpps av Adora idag, 16 september 2022, och innehåller Rebeckas egna sånger och givetvis återfinns en touch av country i musiken.

Releasekonsert blir imorgon, 17 september, kl 18:00 i Pingstkyrkan på Åland och 23 november dyker Rebecka även upp i Sverige. Närmare bestämt på eventet Sisterhood hos Life Church, Västerås.

Länkar:

EP på CD: https://adoraonline.se/produkt/rebecka-aavanen-from-me-to-you
EP digital: https://orcd.co/from-me-to-you
Video: https://youtu.be/vn24vGONrxI

Facebook: https://www.facebook.com/rebeckaaavanenartist
Instagram: https://www.instagram.com/rebeckaaavanenartist
Patreon: https://www.patreon.com/rebeckaaavanenartist