Uppsala, 19 augusti 2022 

Idag släpper Adora Records singeln ”Walking” från skivdebuterande Rebecka Aavanen, tillsammans med tillhörande musikvideo. En countryinspirerad sång från den kommande debut-EP:n ”From Me to You” som släpps 16 september.

Rebecka Aavanen är född i Sverige, utanför Kumla, uppvuxen som missionärsbarn på Zanzibar i Afrika, flyttade till Uppsala med familjen som ung tonåring och bodde där till 2013 då hon gifte sig med Juhani och flyttade till Åland. Där bor paret idag tillsammans med sina två barn.

Sång och musik var tidigt en stor del av Rebeckas liv. I grundskolan fick hon höra country för första gången och sedan dess har den musikgenren haft en speciell plats i hennes hjärta. I gymnasiet började hon skriva egna sånger. En av dem blev kommande singeln ”Walking”.

Rebecka blev mer aktiv inom lovsång när hon flyttade till Åland och att lovsjunga Gud är något som hon brinner för. Genom sin musik önskar hon förmedla vem Gud är, Hans kärlek till oss och uttrycka sin respons till den kärleken genom lovsång.

Drömmen om att vara artist, tog Rebecka tag i 2017 och har sedan dess spelat in sin musik när livet tillåtit – parallellt med familjeliv och genom pandemi. Erik Runeson, som tidigare bland annat har spelat in fler skivor i Adoras serie Gemenskap, har producerat skivan och spelar alla instrument. Skivan är mixad av Karl Pettersson och mastrad av CJ Grimmark (Narnia, Jerusalem), Lighthouse Mastering.

”From Me to You” släpps av Adora 16 september 2022 och innehåller Rebeckas egna sånger och givetvis återfinns en touch av country i musiken.

Releasekonsert blir i 17 september i Pingstkyrkan på Åland och i november dyker Rebecka även upp i Sverige. Närmare bestämt på eventet Sisterhood hos Life Church, Västerås.

 

Länkar:

Singel: https://orcd.co/walking
Video: https://youtu.be/vn24vGONrxI
EP på CD: https://adoraonline.se/produkt/rebecka-aavanen-from-me-to-you
EP digital: https://orcd.co/from-me-to-you

Facebook: https://www.facebook.com/rebeckaaavanenartist
Instagram: https://www.instagram.com/rebeckaaavanenartist
Patreon: https://www.patreon.com/rebeckaaavanenartist