Uppsala, 17 maj 2024

”Om än världen rasar” är titeln på den första singeln från lovsångskollektivet House On A Hill’s nya album ”Jag förlorar mitt liv utan Dig”, som släpps 31 maj.

Lovsångskollektivet House On A Hill som under 2023 medverkade i SVTs TV-Gudstjänst, är aktuella med ny musik. Nu är uppföljaren till albumet ”Sänd Ditt regn” från 2021 snart här och först ut är singeln ”Om än världen rasar”.

Grundare är Johannes Karlsson (f d Safemode) som tillsammans med sin fru, Johanna är de enda fasta medlemmarna i bandet. På tal om Safemode så gästas skivan av fler gamla bandkollegor till Johannes, som Juuso Savolainen och Tjet Gustafsson. Dessutom medverkar Johanna Strågefors på sång, som även hon har hörts sjunga med Safemode tidigare.

– Detta är helt säkert den tyngsta lovsångsplattan som Adora släpper och jag vet redan att det finns en hel del människor som verkligen ser fram emot denna, säger Jonatan Samuelson (Adora) och avslutar:
– Jag är glad över att vi kan ge ut skivor med sådan bredd och är tacksam över att få vara en liten del i att släppa dessa sånger, som jag tror kommer att sjungas runtom i Sverige framöver.

Makarna Karlssons känsla för lättillgängliga melodier i kombination med texter som känns genuint äkta och djupt rotade i tron på Jesus, bär genom deras sånger. Arrangemangen är en frisk fläkt, som pendlar mellan den välbekanta, moderna lovsången med tyngd, till det innerliga och mer avskalade. Allt med en uppriktighet som är svår att ta miste på.

”Jag förlorar mitt liv utan Dig” ges ut via Adora på CD och via alla digitala plattformar 31 maj.