PRESSMEDDELANDE FÖR RELEASE 14 MAJ 2021

House On A Hill skivdebuterar med albumet ”Sänd Ditt regn”, och idag släpps singeln ”När jag har Dig” digitalt.

Uppsala, 14 maj 2021


Idag släpper Adora Records singeln ”När jag har Dig” från lovsångskollektivet House On A Hill, som frontas av makarna Johannes Karlsson (f d Safemode) och Johanna Karlsson. Den 28 maj släpps debutalbumet ”Sänd Ditt regn” som bjuder på nyskrivna lovsånger på både svenska och engelska.

Lovsångskollektivet House On A Hill under ledning av Johannes Karlsson (f d Safemode) och makan Johanna startade 2020, men båda har lång erfarenhet av aktivt engagemang i olika lovsångssammanhang.

Johannes var en av de grundande medlemmarna i metalcore-bandet Safemode, som både vann SM i Rockkarusellen och turnerade Europa och Latinamerika flera gånger. För några år sedan byggde han upp sin egen studio – Safesound Studio – där han har producerat allt från metalcore till lovsång åt en rad artister. Bland annat har han tidigare producerat skivan Med lyfta händer av Simeon Thelander och Samuel Lundell, som gavs ut i Adoras lovsångsserie Gemenskap.

Lovsång ligger makarna varmt om hjärtat och tillsammans är de engagerade i lovsången i sin hemförsamling, Korskyrkan i Östervåla.

Under 2020 gavs debutsingeln Trofast Gud ut digitalt för att peka på vår mäktiga Skapare, som håller allt i sin hand, även om världen just nu skakas. Idag släpps singeln ”När jag har Dig” som textmässigt går i samma tema. Musikaliskt handlar det om modern lovsång med rockinfluenser baserat på akustisk gitarr, vilket gör sången lätt att plocka upp för kyrkor och olika sammanhang.

– Lovsång är grundvalen i våra liv och allt har sin start där. Tror att Gud är på gång att göra stora saker i vårt land men kanske på ett nytt och annorlunda sätt och lovsången banar alltid väg och förbereder oss för det Gud vill göra. Vår längtan är att se Guds Ande leda oss på ett nytt sätt och att våra liv ska va en lovsång till Gud, och med den utgångspunkten har skivan kommit till. säger Johannes och Johanna själva om skivan.

Sänd ditt regn ges ut av skivbolaget Adora 28 maj.

Länkar:
Singel: https://orcd.co/nar-jag-har-dig
Album: https://orcd.co/sand-ditt-regn

Social media:
Hemsida: https://houseonahillmusic.com
Facebook: https://www.facebook.com/houseonahillmusic
Instagram: https://www.instagram.com/houseonahill_worship
YouTube, Adora: https://www.youtube.com/user/adorarecords