PRESSMEDDELANDE FÖR RELEASE 28 MAJ 2021

House On A Hill skivdebuterar med albumet ”Sänd Ditt regn” idag tillsammans med en musikvideo för titelspåret.

Uppsala, 28 maj 2021


Idag släpper Adora Records debutalbumet ”Sänd Ditt regn” från lovsångskollektivet House On A Hill, som frontas av makarna Johannes Karlsson (f d Safemode) och Johanna Karlsson. Skivan bjuder på nyskrivna lovsånger på både svenska och engelska.

Lovsångskollektivet House On A Hill under ledning av Johannes Karlsson (f d Safemode) och makan Johanna startade 2020, men båda har lång erfarenhet av aktivt engagemang i olika lovsångssammanhang.

Johannes var en av de grundande medlemmarna i metalcore-bandet Safemode, som både vann SM i Rockkarusellen och turnerade Europa och Latinamerika flera gånger. För några år sedan byggde han upp sin egen studio – Safesound Studio – där han har producerat allt från metalcore till lovsång åt en rad artister. Bland annat har han tidigare producerat skivan Med lyfta händer av Simeon Thelander och Samuel Lundell, som gavs ut i Adoras lovsångsserie Gemenskap.

Lovsång ligger makarna varmt om hjärtat och tillsammans är de engagerade i lovsången i sin hemförsamling, Korskyrkan i Östervåla. Senast i söndags ledde de lovsång på Hope Church i Vetlanda och att leda lovsång som duo och tillsammans med fullt band är något som kommer fortsätta framöver.

Under 2020 gavs debutsingeln Trofast Gud ut digitalt för att peka på vår mäktiga Skapare, som håller allt i sin hand, även om världen just nu skakas. Idag släpps albumet ”Sänd Ditt regn” som textmässigt går i samma tema. Musikaliskt handlar det om modern lovsång med rockinfluenser baserat på akustisk gitarr, vilket gör sången lätt att plocka upp för kyrkor och olika sammanhang.

– Lovsång är grundvalen i våra liv och allt har sin start där. Tror att Gud är på gång att göra stora saker i vårt land men kanske på ett nytt och annorlunda sätt och lovsången banar alltid väg och förbereder oss för det Gud vill göra. Vår längtan är att se Guds Ande leda oss på ett nytt sätt och att våra liv ska va en lovsång till Gud, och med den utgångspunkten har skivan kommit till. säger Johannes och Johanna själva om skivan.

Sänd ditt regn ges ut av skivbolaget Adora.

Länkar:

Album: https://orcd.co/sand-ditt-regn
Video: https://youtu.be/7kRGqKPbKC0

Social media:
Hemsida: https://houseonahillmusic.com
Facebook: https://www.facebook.com/houseonahillmusic
Instagram: https://www.instagram.com/houseonahill_worship
YouTube, Adora: https://www.youtube.com/user/adorarecords