Ni som var med på 1970-talet och 80-talet minns säkerligen EFS skivbolag Cantio Records, som gav ut flera av Sveriges mest kända artister inom kristen musik under den tiden. Totalt gavs ungefär 180 titlar ut, bland dem fanns exempelvis Freda’ (med Uno Svenningsson), Charlotte Höglund, Bengt Johansson och Tomas Boström. 1989 förvärvades dock Cantio av skivbolaget Viva som sedan fick namnet David Media. Nu står det glädjande nog klart att EFS skivbolag Cantio återuppstår.

Första skivan som ges ut är ett psalmprojekt av Petter och Helena Alin. Skivans titel är ”Saliga visshet”, en titel som hintar om innehållet som är 12 psalmer (varav en nyskriven). På denna skiva gifter sig flera hundra år gamla texter och melodier med moderna, levande och modiga arrangemang för vår tid. Tidlösa ord får nytt liv och hjälper unga generationer att lära känna och lovsjunga Jesus. Förhoppningen är att den här skivan ska fylla en viktig plats i hela Sveriges kristenhet, då många kyrkliga sammanhang kämpar med att förena gammalt och nytt, psalmer och modern lovsång.

Första singeln ”Som en härlig gudomskälla” släpps digitalt idag och albumet har release i samband med EFS årskonferens 26 maj och distribueras via Adora.

Klicka här för att lyssna på Spotify.

Petter och Helena Alin – PROMO