Harald Høidahl
– Kyrie eleison

Artist:
Harald Høidahl

Album:
Kyrie eleison

Releasedatum:
15 juli, 2017

Art.nr:
ADO24CD

Kyrie Eleison är Harald Høidahls sjätte soloskiva. Skivan påminner i uttrycket en del om sin föregångare Låt ditt rike komma, från 2013.

Sångerna på skivan är framförda på Haralds modersmål, norska, men kommer med stor sannolikhet att plockas upp även i svenska sammanhang. Förutom Haralds egenskrivna sånger finns bland annat sången Snart ska stenene rope, som är översatt från svenska och skriven av Sofia Jonsson och maken Karl-Johan (sångare i Grand Trunk Travellers). På skivan finns även en översatt tolkning av Innan gryningen (Mot morgengry) av Ylva Eggehorn och Benny Andersson.

Skivan är producerad Johannes Groth och arrangerad av Harald. Den är musikaliskt besläktad med tidigare skivor, som baserats på Haralds pianospel och röst, har han även med sig ett band, en stråkensemble och Sarpsborg Kammerkor. Även Marte Lavik medverkar med sång på ett par av sångerna.

Omslaget är målat av konstnären Menorah Isalind och formgivits av Sara Woodrow.

Kyrie Eleison är en skiva med hög klass, genomarbetad och något stillsammare, med mäktiga lovsånger och texter med substans. Sånger som med stor sannolikhet kommer att sjungas runt om i kyrkor och olika kristna sammanhang en lång tid framöver.

Sånglista:
1. Uendelig takknemlig
2. Kyrie Eleison
3. Bekjennelser
4. Mot morgengry
5. Forbarm deg over meg (Jesusbønnen)
6. Snart skal stenene rope
7. Kyrie Eleison (a cappella)
8. La oss holde måltid
9. Herren velsigne deg

Om Adora

Adora Records är ett musikbolag med fokus på lovsång. Från klassiska psalmer och hymner till modern lovsång. Startade 2009 och drivs av Jonatan Samuelsson.

Adora Online är vår webbutik där du kan ladda ner noter i pdf-format och köpa cd-skivor från Adora.

Adora Songs är namnet på musikförlaget, som administreras av David Media.

Adora Club är vårt lovsångsabonnemang. Som medlem får du skivor direkt till din brevlåda 4-6 gånger/år till rabatterade klubbpriser. Dessutom får du exklusiva erbjudanden. Klubben administreras av Livets Ords Förlag.

Kontakt

Adora
c/o JONO
Sylveniusgatan 5 D
754 50 Uppsala

E-post: adorarecords
Facebook: adorarecords
YouTube: adorarecords
X/Twitter: adorarecords

Lovsångsabonnemang: Adora Club
Webbutik: Adora Online
Musikförlag: Adora Songs