Dúfva – Gryning

Artist:
Dúfva

Album:
Gryning

Releasedatum:
24 juli, 2010

Art.nr:
ADOCD09

Detta är Jönköpingsbandet Dúfvas debutalbum.

Dúfva är en skön trio beståendes av Eddie Stigson (sång, nylonsträngad gitarr) Marcus Wilhelmsson (Bornold) (klockspel, percussion, trummor, och isländska västgöten David Kristinsson (tramporgel, melodica, bakgrundssång).

Musiken är modern men framförda på instrument som är upp till 100 år gamla.

Dúfva består av tre unga killar som brinner för Gud och musik. Bandet bildades 2009 på ITM – Institutet för Tro och Musik.
Deras längtan är att ära Gud, och att människor ska få bli berörda av hans Ande genom deras musik.

Musiken är enkel och akustisk, känslosam och atmosfärisk. Som bandet själva beskriver det: ”Gudsfokuserat, uppmuntrande, mysigt, vintage. Vi är Dúfva!”

De tre unga bandmedlemmarna har överraskat många lyssnare när de har plockat upp sina instrument: tramporgel, melodica och klockspel. Eddie Stigson som är Jönköpingsbandets sångare, spelar även nylonsträngad gitarr och klockspelande Marcus Wilhelmsson (Bornold) spelar också percussion och trummor, på tramporgel, melodica och sång finns isländska västgöten David Kristinsson.

Dúfva har förmågan att fånga lyssnaren från första ackord och behålla intresset till sista ton och de engelska texterna är inget annat än rena lovsångstexter som är lätta att sjunga med i. Men mitt bland de engelska sångerna mellanlandar man i skivans enda svenska sång kallad Helig där Eddie och hans gitarr sammanfattar vad Dúfva handlar om: Ren lovsång i helt akustisk tappning.

Bli inte förvånad om du kommer att höra både tonåringar och äldre nynna på Dúfvas sånger – för musiken är modern men framförda på instrument som är upp till 100 år gamla.

Låtlista:
1. Calvary
2. Judah
3. Psalm
4. Desert
5. Mother
6. Helig
7. Saviour
8. Love
9. Lion
10. Boat

Om Adora

Adora Records är ett musikbolag med fokus på lovsång. Från klassiska psalmer och hymner till modern lovsång. Startade 2009 och drivs av Jonatan Samuelsson.

Adora Online är vår webbutik där du kan ladda ner noter i pdf-format och köpa cd-skivor från Adora.

Adora Songs är namnet på musikförlaget, som administreras av David Media.

Adora Club är vårt lovsångsabonnemang. Som medlem får du skivor direkt till din brevlåda 4-6 gånger/år till rabatterade klubbpriser. Dessutom får du exklusiva erbjudanden. Klubben administreras av Livets Ords Förlag.

Kontakt

Adora
c/o JONO
Sylveniusgatan 5 D
754 50 Uppsala

E-post: adorarecords
Facebook: adorarecords
YouTube: adorarecords
X/Twitter: adorarecords

Lovsångsabonnemang: Adora Club
Webbutik: Adora Online
Musikförlag: Adora Songs