Musik

Stilla natt

Köp musik

iTunes Livets Ords Förlag
  • Label: Almroth & Viklund
  • Release: 19 november, 2010
  • Catalog No: ADOCD10

Efter 2009 års mycket omtyckta skivdebut “Låt mig få höra om Jesus”, följer Maria Almroth och Daniel Viklund upp med skivan Stilla natt. Det är en mycket stämningsfull julskiva, där Maria och Daniel båda medverkar på sång. Daniel spelar dessutom piano och har arrangerat samtliga sånger.

Till sin hjälp har man på vissa sånger tagit in en stråkensemble, kyrkorgel, klockspel, harpa, blås, barnsolist, samt klassiska julbjällror. Med andra ord handlar detta om en traditionell julskiva för den breda målgruppen, där glädjens budskap – julevangeliet står i centrum i samtliga sånger.

Inspelningen är bland annat gjord i kapellet på församlingsgården Ribbingebäck tillsammans med producent Johan Eckeborn, som även producerade “Låt mig få höra om Jesus”.

Maria Almroth är en skönsjungande sångerska, med många järn i elden. Hon är både aktiv lovsångare, gift 6-barnsmamma och egenföretagare.

Daniel Viklund är välkänd i många sammanhang som både förkunnare och sångare. Han är skolad operasångare och på skivan sjunger han och ackompanjerar Maria på piano. Dessutom har han arrangerat samtliga sånger på skivan.